Friss topikok

  • nemlayla: aha, és hol vannak? (2010.09.21. 09:24) Szolgálati
  • Soul|bitch: Hú, köszi!! (2010.02.14. 14:26) Soulbitch-nek
  • Soul|bitch: Helló, látom sikerült rájönni miként lehet kis bevezető szövegként megjeleníteni a hosszabb poszto... (2010.02.07. 14:37) Isten blogol
  • Alkohol Kapitány: Á, félszemmel lenyomom a kriplit (2010.01.13. 14:32) Bob Dylan és a herfli
  • nemlayla: Tooooooooooooooooom; mér nincs több bejegyzés?! A kezed is járjon (ehehe) sz h (2010.01.03. 10:49) Final Cunt down

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Karácsonyi bejegyzés, instant porból

2010.01.11. 11:38 | Alkohol Kapitány | Szólj hozzá!

Címkék: karácsony főzés bálint

Szeretem ahogyan Anya főz. Elkezdett szalonnát meg hagymát pirítani, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve, odalépett a konyhaszekrényhez és egy "Na lássuk mi van itthon!"-felkiáltással aszalt gyümölcsön, birspálinkán, fehérboron, szelídgesztenyén, répán, a fokhagymán, fél narancs levén át mindent beleszórt az edénybe, majd párolta. Elképesztően jó lett, bár nem vagyok nagy híve a reformkonyhának.
És tudjátok mi a vicc? Semmit nem jegyzett meg belőle.

Én ezt csináltam előételnek:

Pirított zöldséges tészta

1 db wok
1 fej káposzta
2 szál közepes sárgarépa
fél narancs leve (a bele nem kell)
szójaszósz
ha szereted a kici cipószet 3-4 gerezd fokhagyma
őrült szerecsendió
főtt tészta
balzsamecet (nem azért mert ilyen kurva procc konyhánk van, hanem mert pont volt otthon és jó bele)

Legjobb ha a tésztát teszed fel először főni,annyit, mint amennyit egy tisztességes túróstésztázásnál használnál. Mire az kész addigra a zöldség is elkészül. Tipp: a tésztát főzés előtt kapasd oda egy serpenyőben, szebb színt kap. Nem azt a tipikus főtt tésztaszínt hanem ilyen barnásat. Jóféle.
Fogod a répát, megpucolod és vékonyra vágod. Először félbe, aztán hosszanti irányban is félbe.
Vékonyra a káposztát is. Azt így faszánkósan negyedeled, azt' úgy vágod vékonyra. Fontos, hogy tényleg vékony legyen, mert az istennek se fog megpirulni és cseszheted a tésztádat ami szarrá fog főni.
Fogod a wokot (ha nincs, akkor is jó lesz a kaja, csak kicsit nyányósabb lesz, mert nem pirul meg olyan hamar és egy csomó nedvesség kimegy belőle) és felhevíted. Amikor jó, 2 evőkanálnyi olajat beleöntesz és félreugrasz. Azért ugorj félre, mert ha balfasz vagy, legégeted a csúnyádról a szőrt.
Belebaszkodod a zöldséget (és a fokhagymát) pirítod. Forgasd, mert ha nem, odaég. Komolyan.
Ha már színt kapott (kicsit pirult) bele a narancslevet. Frissen facsartat, a 100%-os Tesco gazdaságos nem jó, mert kicsapja az edény szélére Ásókát, a körömnyitogató gecit aztán nézegethetsz.
Kavarod. Szójaszósz, balzsamecet. Na ezek ilyen elég érzésre dolgok, mert annyit öntsél amennyitől szép színt kap.
Szerencsedió.
Ha nem basztad el a tésztát, mostanra megfőtt. Lecsepegteted és hozzárakod a zöldséghez. Összeforgatod, hogy a szójaszósz jusson rá is (ha nem jut öntsél még rá) és kész.

Bálint két darab teknőst kapott ajándékba. Szerintem előbb fognak stresszben kimúlni, mint bármi másban. Mert amikor egy ötéves gyerek mindenáron kiakarja őket venni a terráriumból és kisautósat szeretne velük játszani... nem egy életbiztosítás. Ahogyan az sem, hogy Bálint eltökélt célja volt, hogy megnézi, milyen a teknős páncél nélkül. Ennek a beavatkozásnak pedig ismerjük az egészségkárosító hatásait.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pofagyalu.blog.hu/api/trackback/id/tr191663279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása